(+40) 733.422.284 Contact

Tacho-Spionul

TACHO-SPIONUL

Functionarea TACHO-SPIONULUI

Tehnologia
Bazat pe tehnologia cu ultrasunete, TACHO-SPIONUL livreaza informatii sigure despre gradul de uzura al motorului si al subansamblelor principale ale autovehiculului. In timpul functionarii acestora, ele produc ultrasunete specifice in domeniul de frecventa de 40 KHz. Aceste ultrasunete specifice se amplifica odata cu cresterea gradului de uzura. Tehnologia cu ultrasunete este deja aplicata cu succes in industrie si zborurile spatiale (Space Flight). Pe aceasta baza solida, TACHO-SPIONUL reuseste in numai cateva minute sa dea informatii exacte privitoare la gradul de uzura a motoarelor si agregatelor, informatii care sunt apoi evaluate prin baza de date existenta (peste 11.000 de modele auto si peste 90.000 de masuratori).

Domenii de utilizare
Aparatul de baza, hardware-ul si software-ul sunt deja utilizate in domeniul industrial; de exemplu spionul cu ultrasunete al firmei Richard Chambers GmbH detecteaza chiar in locurile greu accesibile, neetanseitatile de aer comprimat sau gaze sub presiune, supape neetanse, jocuri la rulmenti, etc. Toate aceste defecte produc ultrasunete in domeniul de frecventa de 40 KHz. Aceste ultrasunete specifice sunt filtrate de microfonul spionului cu ultrasunete si prin convertizor le face perceptibile pentru urechea umana. In domeniul auto, ultrasunetele specifice produse de motor si agregate sunt captate de TACHO-SPION si prin baza de date se stabileste gradul de uzura a acestora.

Modul de functionare
In functie de tipul de defectiune, se produc ultrasunete care genereaza diferite grafice de frecventa prin care se determina tipul defectiunii:este o uzura mecanica, o neetanseitate de gaze sau o descarcare electrica? Chiar Administratia Aeronautica Americana NASA, foloseste 2 spioni cu ultrasunete pe sonda spatiala ASS, in scopul de a supraveghea permanent etanseitatile.
Emisiunea postului de televiziune german WDR din data de 26.05.2009 (Subtitrare in limba romana)


Emisiunea postului de televiziune german VOX din data de 25.10.2009 (Subtitrare in limba romana)

Emisiunea postului de televiziune german MDR din data de 01.10.2010 (Subtitrare in limba romana)

Contact